Maraton DHL – Ștafeta Carpaților

Ediția 2016

  • 1.500 PARTICIPANŢI ÎNSCRIŞI
  • peste 2.000 de alergători și suporteri prezenţi
  • 98 de echipe la ștafetă
  • Creștere cu 50% a numărului de participanți față de 2015 la probele de concurs: Semimaraton, Maraton și Crosul Copiilor.
  • Peste 12,000 de euro s-au strâns din taxele de participare și din donaţii, acestea fiind direcționate către Comitetul Național Paralimpic, pentru a-i susţine pe sportivii paralimpici români la Jocurile Paralimpice de la Rio din 2016.

Ediția 2016 a maratonului a beneficiat de sprijinul și implicarea directă a sportivilor Andreea Răducan, Monica Roşu, Elisabeta Lipa, Constantina Diţă, Geoge Baltă, dar și a mai multor persoane publice care s-au implicat activ participând în echipa de ştafetă a persoanelor publice: Carmen Brumă, Sonia Argint Ionescu, Ileana Badiu. Evenimentul a fost sustinut de Ministerul Tineretului si Sportului.

Ediţia din 2016 a avut ca noutate un traseu nou pentru proba de Semimaraton, al cărei start s-a mutat la Râşnov; în acelasi timp, proba de ştafetă a avut loc pe platoul de la Stâna Turistică, fiecare alergător parcurgând acelaşi traseu, desemnarea câștigătorului excursiei la Rio de Janeiro – Pasoi Ştefan Cristian (premiu oferit de organizatori) care se va bucura atât de culorile unei destinaţii binecuvântate de natură, cât și de faptul că va fi alături de sportivii paralimpici la Jocurile Paralimpice de la Rio, iar sportivii paralimpici au avut anul acesta titlul de alergători onorifici, luând startul la proba de semimaraton.

Pentru al doilea an consecutiv, Smiley i-a încântat pe participanți la finalul maratonului cu un concert pe platoul de la Stâna Turistică.

Rezultate

Galerie