Maraton DHL – Ștafeta Carpaților

Editia 2015

  • 1.000 PARTICIPANŢI ÎNSCRIŞI (cea de-a șasea ediţie care a fost și una aniversară, Maratonul DHL Ştafeta Carpaţilor împlinind 10 ani de la prima ediție)
  • 1.500 de alergători prezenți și suporteri
  • 60 de echipe la ștafetă
  • 12,000 de Euro s-au strâns din taxele de participare și din donații separate și au fost direcționați către Comitetul Național Paralimpic pentru a-i susţine pe sportivii paralimpici români în drumul lor către Olimpiada de la Rio din 2016.

Ediția 2015 a maratonului a beneficiat de sprijinul și implicarea directă a sportivilor Andreea Răducan, Gabi Sazabo, Monica Roşu, Cristi Chivu, dar și a mai multor persoane publice care s-au implicat activ, participând în echipa de ştafetă a persoanelor publice: Carmen Brumă, Jorge, Carmen Negoiţă, Doru Todoruţ. În plus, prezentatoarea TV Andreea Berecleanu a fost prezentă la start pentru a-şi arăta susţinerea pentru sportivii paralimpici. Evenimentul a fost susținut de Ministerul Tineretului și Sportului.

Noutăţile ediţiei aniversare au fost atât pe partea de distracţie oferită participanţilor cât şi susţinătorilor, un concert Smiley, dar şi pe cea tehnică şi digitală: live streaming al competiţiei, photo tagging pentru participanţi (procedeu foto prin care fiecare participant va fi etichetat în fotografiile ce vor fi urcate pe contul de Facebook al Maratonului DHL Ştafeta Carpaţilor https://ro-ro.facebook.com/dhlmaraton şi video finisher (procedeu prin care participanţii au primit o filmare HD cu momentul în care trec linia de finish).

De asemenea, ediţia din 2015 a maratonului a avut parte de o premieră: prima echipă paralimpică prezentă la startul competiţiei.

Galerie