Maraton DHL – Ștafeta Carpaților

Cauza

Maratonul DHL Ștafeta Carpaților este o competiție destinată iubitorilor sportului de toate vârstele. Credem că mens sana in corpore sano este o zicală care va fi valabilă întotdeauna. Mai credem și că toată lumea ar trebui să aibă parte de șanse egale pentru a-şi îndeplini visele. Acesta este motivul pentru care din 2005 organizăm Maratonul DHL Ştafeta Carpaţilor, competiție dedicată pasionațiilor de sport, care văd dincolo de hobby-ul lor şansa de a-i ajuta pe cei din jurul lor.

În 2014, toate fondurile strânse din donații, în valoare de 10.000 de euro, au fost donate Asociaţiei Salvaţi Copiii pentru a ajuta la implementarea de programe educaţionale pe tema prevenirii şi descurajării consumului de droguri şi alcool în rândul copiilor şi al adolescenţilor.

Între octombrie şi decembrie 2014, proiectul de Educaţie sanitară  a fost implementat în şcolile şi liceele din următoarele oraşe: Argeş, Braşov, Bucureşti, Caraş-Severin, Constanţa, Dolj, Hunedoara, Iaşi, Mureş, Neamţ, Suceava, Timiş, Vaslui. Un număr de 250 de voluntari au lucrat îndeaproape  cu grupuri de copii din şcoli şi licee. Scopul acestui proiect este de a informa aproximativ 8.000 de copii din 250 de şcoli din Bucureşti şi alte oraşe despre importanţa unui stil de viaţă sănătos şi a practicării sportului.

În 2015, am decis să începem să îi susținem pe sportivii paralimpici români în drumul lor către Olimpiada de la Rio din 2016. Suma de 12.000 de euro strânsă în urma înscrierilor și donațiilor a fost direcționată către Comitetul Național Paralimpic pentru a-i sprijini pe atleții noștri în drumul spre performanță.

În 2016, suma strânsă în urma înscrierilor și din donaţii individuale a fost direcţionată către Comitetul Național Paralimpic pentru a-i susţine pe sportivii paralimpici români la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016, unde au reușit să obțină prima medalie din istoria sportului românesc. Comitetul Naţional Paralimpic a avut cel mai mare număr de participanţi.

În 2017, vrem să continuăm tradiția Maratonului împreună cu susținătorii noștri: să fim alături de sportivii noștri paralimpici în efortul lor de a ridica din nou ștacheta sus și de a obține rezultate remarcabile.